Legea 211 din 2011 cu actualizarile aferente din 2015
In urma actiunilor umane, mai mult sau mai putin rationale, planeta da semnale clare si grave ca se resimte, ca are nevoie de ajutorul nostru pentru a repara ceea ce initial tot noi am deteriorat. Despre masuri de mediu vorbim asadar, mai exact despre regimul juridic al deseurilor descris in legea 211 din 2011, pe care, de principiu, ar trebui sa o cunoastem cu totii, fie ca suntem agenti economici sau nu, ori doar simple persoane fizice. Intrucat intreaga comunitate este direct interesata de calitatea vietii, fiecare membru al sau ar trebui sa aiba un comportament proactiv, in sensul combaterii depozitarii de deseuri, sau a colectarii acestuia in spatii special amenajate, de regula pusa la dispozitia locuitorilor de catre consiliul local.
Locatarii blocurilor isi doresc spatii verzi si locuri de joaca pentru copiii lor. Acestea sunt principalele aspecte pe care le aduc in discutie atunci cand ajung intr-o negociere fata in fata cu alesii consiliului local. Cu toate acestea, marea majoritate nu gandeste responsabil si nu actioneaza ca atare, motiv pentru care, peste tot in jurul blocurilor, se observa deseuri menajere, care cu siguranta nu au izvorat peste noapte, ci au fost anume aruncat acolo, la voia intamplarii.
La fel, oamenii care stau la casa, se plang ca nu au canalizari functionale, sau ca nu le sunt asfaltate strazile, insa nici nu fac nimic pentru a-si imbunatati mediul de viata, ba mai mult, pe ascuns, de regula seara, arunca resturile aferente gospodariei fie peste gard, la vecini, fie chiar pe ulita, constienti fiind de faptul ca, oricum, a adoua zi nimeni altcineva nu va strange in locul lor, comportament condamnat in termeni legali de legea nr. 211 din 2011, care explica pe larg consecintele unui asemenea mod de viata defectuos.
Daca aveti cumva informatii despre vreo firma, cunoscuta sau nu, indiferent de cine s-ar afla in spatele conducerii ei, care ar arunca deseuri la voia intamplatii, total ilegal si pe domeniul public, sau care, mai rau, prin actiunile sale defectuoase, ar provoca prejudicii vreunui particular prea infricat pentru a depune plangere, nu exitati sa contactati organele abilitate pentru a le ajuta in aplicarea de sanctiuni prevazute de legea 211 din 2011.
Fortele coercitive ale statutului au fost anume abilitate pentru a actiona in numele cetatenilor, ori activitatea primelor nu paote fi una prospera decat daca primesc informatii de care inca nu au cunostinta. Pentru asa, fiti un cetatean responsabil si raportati actiunile persoanelor juridice care incalca legea. Opriti deversarea planetei, caci aici este locul unde traiti, unde va veti creste copiii si unde, mai apoi, ii veti trimite sa isi continue la randul lor viata, ori cu siguranta nimeni nu isi doreste un loc poluat si plin de mizerii ca mediu de viata, nu-i asa ?
Legea 211 din 2011 privind deseurile a fost adoptata pentru a ne proteja de actiunile nesabuite ale firmelor, fabricilor si a micilor intreprinzatori care nu se gandesc la nimic altceva decat la propfitul prorpiu, indiferent de costuri si, mai apoi, in al doilea rand, pentru a ne proteja de noi insine in momentele in care simtul responsabilitatii ne paraseste si uitam ca planeta este cea care ne sustine viata si noi, prin actiunile noastre, nu facem altceva decat sa o omoram cu fiecare zi ce trece !
0 Comentarii